Veilig thuis?

9 juni 2015

Oefen-thuisDe meeste BHV-ers die ik tegenkomen weten gelukkig vaak heel goed hoe het op hun eigen werkplek gesteld is met de procedures voor de bedrijfshulpverlening. Goed, er wordt wel eens gemopperd over de beschikbare tijd en middelen voor de BHV maar verder zit het meestal wel goed.

Toch breng je het meeste van je tijd niet door op het werk. We zijn veel vaker thuis van op kantoor. Heb je er daar wel eens over nagedacht hoe het daar geregeld is met je veiligheid?
Overbelaste stekkerdozen, stoffige wasdrogers en computers of opladers die dag en nacht in het stopcontact zitten. Overal in het huis zijn er risico’s die we veelal over het hoofd zien.

Nou wil ik niet beweren dat er vandaag of morgen brand ontstaat in jouw woning maar uitsluiten kan ik het ook niet. Dus zullen ons met elkaar bewust moeten zijn waar de risico’s thuis liggen. Haal stekkers van opladers uit het stopcontact, zuig je computer eens uit met je stofzuiger en haal af en toe de deksel van je droger af om echt al het stof te verwijderen.

Maar stel nou dat er toch brand uitbreekt. Bij jou thuis.
Wat doe je dan?
Wel eens over nagedacht?
Wat is ook weer het nummer van 1-1-2?
Waar staat verdikkeme die blusser als je hem nodig hebt?

Als je met meer dan 1 persoon in huis woont is het misschien een tip om daar eens met elkaar over te praten. Hoe kom je buiten? Waar zien we elkaar weer als we veilig buiten staan? Weet je de weg in het donker, in je eigen huis? Ook als het vol staat met rook?

Probeer het maar eens en doe, net als op het werk of op school, af en toe eens een ontruimingsoefening.

Moraal van het verhaal?
Brandveilig leven begint bij jezelf. Voorkomen is nou eenmaal beter dan blussen.


Contact!

Meer weten over de diensten van BHVisie? Offerte aanvragen? Suggesties, complimenten of andere opmerkingen? Maak gerust gebruik van onderstaand contactformulier!

ContactformulierContactgegevens

Loggerstraat 125
1503 KC Zaandam

m | 06 50 40 79 84
e | info@bhvisie.nl
btw | 191785532B01
kvk | 34238966
BHVisie - Bedrijfshulpverlening
BHVisie op Facebook BHVisie op Linkedin Mail BHVisie

© copyright 2015 | BHVisie | Design Dutch Designs with lemon

Top